ПОТОПЕН В СВЕТЛИНАТА

Отделете 14 минути и чуйте това, което КАЗВА този човек… Това е днешната неделна приказка.

Представете си да не сте в състояние да кажете: „Аз съм гладен“, „Боли ме“, „благодаря“, или „Обичам те“ – губейки способността си да общувате, като в капан на тялото си, заобиколен от хора и въпреки това съвсем сам. За 13 дълги години, това беше реалността на Мартин Писториус. След като получава инфекция на мозъка, на дванадесет годишна възраст, Писториус загубва способността си да контролира движенията си и да говори, в крайна сметка се проваля на всеки тест за психическо съзнание. Той се бе превърнал в призрак. Но след това се случва нещо странно, мозъка му започна да се възстановява. В този вълнуващ раговор, Писториус разказва как той се е освободил от един живот, заключен вътре в собственото си тяло.

Скоро се запознах с двама прекрасни психолози, които в България са се заели с трудната задача да обучават хора, които имат сериозни проблеми с вербалната комуникация. Правят го абсолютно доброволно и с цялата си човешка отдаденост и професионализъм – доц. д-р Морис Гринберг и д-р Евгения Христова. На сайта на  Фондация „АСИСТ“ можете да откриете контакт с тях, както и да се запознете с технологиите, които правят невъзможното възможно. 

 

Advertisements

5 thoughts on “ПОТОПЕН В СВЕТЛИНАТА

  1. Искам да имам твоя кураж за живот и да не се предавам,страх ме е много от тази болест,чувствам се застрашена имам пристъпи на 3 месеца и то сериозни 😦

    Like

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s