„БОГ ПОМАГА НА ТОЗИ, КОЙТО МОЖЕ САМ“

star-wars-_may-the-force-be-with-you_-spinner-ring3

Днес ще ви припомня една притча, която знам отдавна. Сетих се за нея, защото много хора ми казват, че посланието „Мога Сам“ е недомислено и невъзможно. Първо – няма невъзможни неща. И второ, ако всичко е така, както трябва, а ти не искаш да „Можеш Сам“, нищо няма никакъв смисъл. Не познавам депресията. От лична, вътрешна гледна точка. Но я познавам отстрани. Имам приятели, които не намират смисъл да „Могат Сами“. Затова пак ще ви кажа – „Моженето Сам“ е свързано с движението. Движението на енергия, мисли, действия, мечти. Движението е отговорност. И по-добре да си действал и да си грешил, отколкото да си бездействал, с притеснението да не сбъркаш. И когато наистина си убеден, че „Можеш Сам“, тогава идва и Силата, която помага. Ето я и притчата:

„Един човек сънувал сън. Сънувал, че върви по морския бряг заедно с Бог. По небето се разигравали различни сцени от живота му и за всяка сцена по пясъка на брега се виждали две редици стъпки – неговите и на Бог. Човекът гледал как през всички моменти от живота му, Бог е вървял неизменно до него. Но когато и последната сцена проблеснала на небето, той забелязъл, че на някои места се вижда само една редица стъпки. Озадачен, мъжът осъзнал, че това са най-тежките моменти, когато му е било изключително трудно, когато е бил отчаян и дълбоко е страдал.

– Господи – възкликнал човекът – Защо си ме изоставял точно в най-трудните моменти, когато съм имал най-голяма нужда от теб?

Бог отговорил:

– Чедо, никога не съм те изоставял. Там, където виждаш само едни следи,  са моментите на  изпитанията и страданията ти. Тези следи са моите – това са моментите, в които те носех на ръце.“

Нека Силата бъде с вас!

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s