НАЙ-ВЕЧЕ ИСКАМ ДА РАБОТЯ!

_91-8073

Това, което ще прочетете по-долу съм получила като лично съобщение във Фейсбук късно снощи. А рано сутринта, когато се събудих освен това съобщение видях, че вчерашния ми пост „НЕОБИЧАЙНА ОБЯВА ЗА РАБОТА“ е прочетена от над 4800 пъти. Видях също, и може би уместния коментар, че не съм проверила някои факти, а именно това, което хората ми споделиха по повод личния асистент. Както и да е! Мотивационното писмо на тази жена, както и своеобразното CV, което ми е пратила ме накараха отново да пусна „ОБЯВА ЗА РАБОТА“. Осъзнайте разликата – не е обява за милостиня, а за работа. И тя не се оплаква и не мрънка. И е личен асистент на съпруга си, който е с Множествена Склероза, по смисъла на парите, които получава от държавата за това!

Ето и нейното писмо:

Най-вече трябва да работя! Нужна ми е работа, не самоцелно, a за да мога да се грижа по-пълноценно за съпруга ми – от години аз му правя гимнастика, нужна му е квалифицирана физиотерапия, по-сериозно раздвижване. Получих асистентската си заплата на 29 април, тя свършва за пет дни след плащане на сметки и на лекарства, които той пие. А храна, а други разходи… Не искам да се оплаквам, просто, докато още не съм се скапала и аз, искам да работя.

CV

Имам опит като автор на статии и редактор на текстове, копирайтър…. Имам дългогодишен опит като преводач от и на руски език в широк спектър от тематики и научни области. Екскурзовод в исторически музей, заклет преводач. Богат опит като рекламист – автор на реклами и рекламни концепции, също и за изработване на реклами. Ретуширане на снимки, възстановяване на снимки, подобряване на качество. Работа с фотошоп. Субтитриране, видео- и аудио-обработка, записи. Изчистване на звук с цел подобряване на качеството. Опит в писане на курсови работи и реферати в широка тематика – история, философия, журналистика, реклама, бизнес-администрация, социална политика. Изработка на туристически текстове – на руски и на български език. Обработка на масиви от информация и въвеждане в програма, с цел последващо обработване. Изработвам ръчно сувенири за празници – оригинални, от естествени материали. През изминалите години ги дарявам на фондация „Светлина за живот”, която се грижи за болни от множествена склероза в тежко състояние. Те ги предлагат по благотворителни търгове, където са изключително харесвани и бързо се разпродават.“

( За пръв път от тази жена разбрах за съществуването на фондация „Светлина за живот“ – http://www.svetlinazajivot.com/. Намерих много общи неща в целите, които си поставя моето движение и те. Още днес ще се опитам да направя връзка с тях, за да обединим по някакъв начин усилията си.)

А вие – направете добро! Както виждате повечето от способностите й са такива, че може да работи дистанционно. Потърсете контакт с тази талантлива жена на адрес: varija_tzetzo@abv.bg

„Ние живеем, за да правим добро на другите хора. Аз например, живея само заради това. А другите хора? Интересно те за какво живеят!“ Така казват любимата ми Пипи и още по-любимата Астрид Линдгрен. Прекрасен и вълшебен ден!

Advertisements

17 thoughts on “НАЙ-ВЕЧЕ ИСКАМ ДА РАБОТЯ!

 1. Съпругът на дамата може да опита да кандидатства към Агенцията на хора с увреждания за финансиране на собствен бизнес. Щом има толкова много учения и такава квалификация, то тогава няма да й е трудно да стартира ателие за подобни услуги. Освен това, семейството би могло да плаща асистентските пари на истински асистент, за да се грижи за господина, а съпругата да си ходи на работа. Защото асистентските пари не се дават за плащане на сметки, а за личен асистент. Освен това много от лекарствата се отпускат по Здравна каса и са или безплатни или се плаща процент от тях. Ако семейството не знае това право, нека да си го потърси от семейния им лекар

  Like

 2. Искам да ви кажа на всички, че познавам Варя повече от 20 години – заедно си отгледахме децата в градинката. Тя е много скромен, работлив, интелигентен и сърцат човек! Никога не се оплаква и винаги е усмихната. Иска само шанс честно да си изкара парите. Отгледа две прекрасни момчета, които вече са студенти. Тя е около 50 годишна, но по дух е на 20. Не е загубила вяра в доброто и хората, както и любопитството си към света, макар че заради болестта на съпруга си да не е напускала София от 15 години. Търси работа от дома, защото не може за дълго да оставя съпруга си сам. Който може – да помогне.

  Like

 3. Свързвайте се директно с тази жена на адрес: varija_tzetzo@abv.bg
  Благодаря на всички, които прочетоха и споделиха! Благодаря и на тези, които ще се свържат с нея и ще я подкрепят!

  Like

 4. Здравейте, чета статията, както и коментарите към нея и всичко това ме навежда на мисълта, че въпросната жена търси работа от вкъщи, на компютър. Не би могла да ходи до офис или друго работно място може би заради грижите за съпруга си. Не споменавате и възрастта й, а би било добре. Накратко каква работа търси госпожата – на пълен или 4-часов работен ден? На еждневна заетост по стандартното работно време или пък иска по-гъвкав график? Хубаво е да се уточни.

  Like

  1. здравейте, съпругът ми е изцяло зависим от мене, даже не може да се обръща в леглото. На 51 години съм. Бих искала да работя и извън къщи, но мога за малко време. Сами разбирате защо. Благодаря за съпричастността!

   Like

  1. имам дипломи по специалностите, за които пиша курсови работи, от Софийския университет „Кл. Охридски“

   Like

 5. Много бих искала да помогна, но аз самата съм без работа и си търся решения, но пък искам да пожелая от цялото ми сърце на тази жена да успее да се свърже с хора, които могат и искат да и помогнат! Нека съвсем скоро четем добри новини за нея. С най- добри пожелания! Успех!

  Like

 6. Свързах се с жената и ето какво ми отговори тя: „Имам дипломи по история, философия, реклама и журналистика от СУ „Кл. Охридски“. Диплома от руска гимназия – правоспособност за владеене на езика. Всички курсови работи съм правила безвъзмездно.“ Повече нямам какво да кажа. Обидно е някак… Доверие трябва! Повече доверие.

  Liked by 1 person

 7. 🙂 Благодаря, Георги, за коментара. Може пък да ги е учила всичките жената. Не подценявайте хората, преди да сте ги опознали. И аз имам само диплома за средно образование, но това не пречи да мога много неща. Моля ви, да не се заяждаме. Ако ще помагате, помагайте. Иначе губим време…

  Liked by 1 person

 8. Поради широкият обхват на специалностите, които изреждате, мога да предположа, че не сте ги учили всичките. Та, правили сте курсови работи и реферати по специалности, които не сте учили? За кого сте го правили? За бездарни студенти, които не могат сами да си ги направят, навярно. Това е по-малка степен на продаване на дипломи, не мислите ли?

  Like

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s