НЕДЕЛНАТА ПРИКАЗКА В ПОНЕДЕЛНИК… НО ПЪК СИ ЗАСЛУЖАВАШЕ ЧАКАНЕТО

Андрей вече е в България и е написал ето това:

Преди няколко дни се върнах от второто си посещение в аюрведичната клиника на д-р Прашант и мисля, че дойде време да се похваля с резултати.
Както бях писал по-рано, за изминалата година получих един лек пристъп, който преодолях без вливания на кортикостероиди. Въпреки че след пристъпа останаха леки проблеми с повишена спастичност на десния крак, в същото време усещам подобрение в други симптоми – спешността при уринирането не е толкова голяма, умората понамаля, поносимостта към по-висока температура се увеличи. Освен това, състоянието ми е доста по-стабилно отпреди да започна лечението си в Индия, когато в продължение на няколко години получавах по 3-4 пристъпа годишно.
Десет дни преди да си тръгна към България установих, че за кратко време мога да ходя без помощни средства! От 5-6 години се придвижвам с помощта на канадки и не съм предполагал, че все още съм способен да измина над 100 м самостоятелно. Трябва да отбележа, успявах да направя това ходене всеки ден след терапиите и според мен то се дължеше на комбинацията от няколко фактора – подходяща температура, най-добрият ми часови диапазон през деня (10-11), чудесният масаж на терапевта, спокойствието от двумесечната почивка и куража, който ми даваха околните.
Факт е, че за последните три-четири месеца направих някои допълнителни промени в храненето си и започнах да приемам витамин Д и витамин Б12, но периодът е твърде къс, за да считам, че „чудото” се дължи на това. Затова, ако нещата продължават да се развиват по този начин, смятам да отида в клиниката за трети път в края на годината.

Вашият коментар